Årets ölandsfotograf

Årets Ölandsfotograf är ett samarbete mellan Ölands Naturskyddsförening, Ölands Skördefest och Ölandsbladet.  Det brukar vara olika teman och en jury utser vinnaren.

Temat för 2014 var  ”De öländska alvaren i färg och form

Vinnaren 2014 är Bengt Kallenberg.

_DSC8661

Bengt Kallenberg. Foto: Urban Anjar

Juryns motivering var: ”Med stor variation i sina bilder och med innovativt tänkande visar fotografen Ölands Alvar i färg och form”.

Bengt, som har sommarbostad i Eketorp, har vunnit den här tävlingen en gång förut.

— Fotografi är mer än en hobby för mig. Det är en passion, säger Kallenberg, som numera sålt sin Nikon-utrustning och skaffat en liten Leica. Den är förstås inte så bra att fotografera fåglar med, säger han.

Tävlingen Årets Ölandsfotograf arrangeras av Ölands naturskyddsförening, Skördefesten och Ölandsbladet. Varje tävlingsbidrag består av tolv bilder, en för varje månad. Temat för 2014 var ”De öländska alvaren i färg och form”.

Vi kommer att få tillfälle att se vinnarbilderna här på sajten, på en utställning som kommer att turnera runt på Öland och i Ölandsbladet.

_DSC8664 _DSC8663

Regler 2014