Nytt naturum i Trollskogen

Naturvårdsverket och Länsstyrelsen i Kalmar län har beslutat bygga nytt naturum i Trollskogen. Den 11 juni var det prisutdelning till det vinnande förslaget till nytt naturum. Det är utformat av Marge arkitekter/Karavan landskapsarkitekter. Invigning planeras ske till säsongen 2016. 

Naturum Trollskogen är i stort behov av både nya lokaler och en ny basutställning. Utställningen är i nuläget inhyst i 16 skogshuggarkojor från 1972 då Domänverket fick i uppdrag att starta en utställning här. Vissa bodar är i original, andra senare uppförda efter gammal förebild. Dessa bodar är slitna och alldeles för små för att tillfredsställa de tillgänglighetskrav som staten har på sig i sina offentliga miljöer. 

Du kan läsa mer om Trollskogens nya naturum på Länsstyrelsens hemsida.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.