Klimatmöte – hur kan Öland bli fossilbränslefritt till år 2030?

Ölands naturskyddsförening inbjuder till möte om åtgärder för att minska klimatutsläppen

24 november 18.30-21.00.

Folkhögskolan i Ölands Skogsby. 

I Kalmar län finns miljömål inom klimatområdet som säger att länet ska bli fossilbränslefritt till år 2030. Klimatmålen brukar sammanfattas under begreppet Nooil. Vid mötet ska Tommy Lindström, Länsstyrelsen, göra ett försök att beskriva hur långt Öland kommit med att nå detta mål samt ange ett antal ytterligare åtgärder som behövs för att målet ska nås. Sedan berättar Elvira Laneborg, miljö- och klimatstrateg i Mörbylånga kommun och Gunnar Thernström, energirådgivare i Borgholms kommun, vad som görs för att att nå målen från kommunernas sida. Linda Hedlund, LRF, redovisar vad lantbruket gör för att nå målen. Biogas kommer att vara en viktig punkt vid mötet eftersom Öland har en särskilt stor potential att göra biogas av gödsel från gårdarna på Öland.

Avslutningvis en paneldebatt mellan deltagarna under moderators ledning.

Välkomna!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.