Stor uppslutning kring höstbål för Östersjön

En gammal tradition i flera  länder runt Östersjön är att tända eldar som ett avslut på sommaren och har senare år blivit en manifestation för vår miljö och Östersjöns överlevnad. Ölands vattenråd och Ölands naturskyddsförening anordnade 29 augusti höstbål i följande hamnar: Byxelkrok, Böda, Källa, Sandvik, Kårehamn, Borgholm, Stora Rör, Gräsgård, Bläsinge och Degerhamn.

Totalt samlade höstbålen vid dessa tio hamnar minst 800 personer.

I Bläsinge talade Johan Sigvardsson från Ölands Vattenråd om Östersjön och olika åtgärdsprogram för återskapande och bevarande av vår vattenmiljö.  I sensommarkväll kunde man bevittna månens uppgång samtidigt som solen sänkte sig i nordväst och ta ett farväl till sommaren med denna manifestation för Östersjöns bevarande.

 Du kan se var eldar har tänts här:  http://www.ancientlights.eu/sv

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.