Vill du vara med i Fenologinätverket?

Då ska du komma till ett möte på Ölands Folkhögskola i Skogsby. Vid mötet kommer Kjell Bolmgren på SLU – Sveriges lantbruksuniversitet – att berätta om Fenologinätverket och hur du kan bidra till detta. Titeln på föredraget är: Frivilligas miljöövervakning av vårtecken och hösttecken viktiga för att se klimatförändringens effekter.

Tid: 23 september kl 19.00

Plats: Ölands Folkhögskola, Assarson-salen i Konstens hus

Svenska fenologinätverket är ett nationellt samarbete mellan universitet, myndigheter och frivilliga. Målet är att långsiktigt samla in, tillhandahålla och presentera data om naturens kalender. Professionella och frivilliga observatörer rapporterar via www.naturenskalender.se Öppnas i nytt fönster. Verksamheten är starkt beroende av lokala och ideella observatörer. Observationerna kan bidra till att ny kunskap om hur exempelvis fåglarnas ankomst på våren påverkas av klimatförändringarna.

Läs mer om Fenologinätverket här

Välkommen!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.