ÖN stödjer Fältbiologerna vid klimatmötet i Paris

Ett trettiotal Fältbiologer från hela Sverige kommer att medverka under klimatmötet i Paris (COP21) den 8 – 13 december. Ungdomarna har under hösten förberett resan genom att delta i en utbildning om klimatpolitik, aktivism och ungdomars möjlighet att påverka.  Under utbildningen har de bland annat fått träffa Frankrikes ambassadör Jacques Lapouge, som fram till 2014 var ambassadör med ansvar för klimatförhandlingar, och Fredrik Hannerz, som är politiskt sakkunnig på miljödepartementet.

Utan ungdomarnas medverkan kommer vi inte klara tvågradersmålet. Med kunskap och handlingskraft visar Fältbiologerna vägen framåt till en bättre värld, både för att vi måste och för att de vill vara en del av lösningen. Därför har ÖN beslutat att stödja Fältbiologernas resa till Paris med 5 000 kronor.
Vi kommer nu att få del deras arbete och återkommer här med rapporter direkt från Paris. De erbjuder också en föreläsning/workshop på Öland i samband med vårt årsmöte den 20 mars 2016.
Följ Fältbiologernas twitter från Paris här: https://twitter.com/faltbiologerna

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.