ÖN protesterar mot att Kalmar och Öland utesluts från Leaderprogrammet

Ölands Naturskyddsförening framför i skrivelse till Jordbruksverket kritik mot verkets beslut att utesluta Kalmar och Öland från lokalt ledd utveckling med leadermetoden inom Jordbruksprogrammet under den kommande programperioden.

ÖN menar att beslutet är felaktigt, att det är omotiverat och strider mot Europeiska rådets avsikt med utvecklingsprogrammen. ÖN framhåller Jordbruksverkets ansvar för de orättvisa regionala skillnader som nu uppkommer i förutsättningarna för hållbar landsbygdsutveckling och frågar vad verket avser att göra för att lösa de problem som orsakas genom beslutet.

Börje Ekstam, ordförande ÖN

Här kan du läsa hela skrivelsen: Skrivelse till Jordbruksverket

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.