Årets slåtter genomförd i Rune Jons äng

På lördagen 16 juli genomfördes årets slåtter i Rune Jons äng i fint sommarväder i samarbete med Torslunda hembygdsförening. Gräset var så där lagom fuktigt så att det var lätt att slå av. Många provade att använda lien. Resten vände på det slagna gräset så det skulle torka i solen. Vi var ovanligt många, ca 25 personer, tack vare att ett antal ungdomar från en trädgårdskurs på Capellagården anslöt till arbetet. Under fikat spelade Gunnar Palm gamla bygdelåtar på fiol och berättade om öländska spelmän.

IMG_2772a-Slåtter-16-juli-2

IMG_2770-Slåtter-16-juli-20

Gunnar Palm spelar fiol

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.