Årets Ölandsfotograf 2017 – Jan-Michael Breider

Årets Ölandsfotograf  heter Jan-Michael Breider. Han bor i Växjö men har Grönhögen som bas,  vilket också innebär att många av hans bilder är hämtade från den södra delen av ön. I årets tävling deltog 21 fotografer. Jan-Michael Breider utsågs av juryn från Ölands naturskyddsförening, Ölandsbladet, Ölands Skördefest och Ölands turistbyrå. Tema för 2017: Ölands vatten.

Motivering: Öland omfamnas av vatten. Fruset vatten, rinnande vatten och dis. Vatten i alla dess former är förutsättningen för allt levande; människor, djur och natur. Utan vatten skulle inget liv existera och de märkliga naturfenomenen skulle aldrig uppstå. Allt detta speglar årets Ölandsfotograf 2017 på ett mångsidigt sätt, allt från de små fågelungarna som söker skydd under sin vattendroppsglittriga mamma till den ståtliga regnbågen efter ett häftigt vårregn i april och den, tack vare regnet, goda skörden i september.

En utställning på vinnarens 12 bilder kommer att visas på några olika platser på Öland under sommaren med avslutning under skördefesten 2017.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.