Skrivelse från Ölands Vattenråd till Ölands kommunpolitiker

Mer (regn)vatten till alla!

Ölands Vattenråd, med representation från bl a Ölands naturskyddsförening, har till våra politiker gett en rad synpunkter på framtidens vattenförsörjning, främst att vattenresursplanering sker så att mer av nederbörden kvarhålles på land, för att ge mer grundvatten, och därmed mer i vattenledningarna. Man framhåller också ett intensifierat arbetet för att minska näringsläckage från olika källor och en handlingsplan för att stärka ekologiska funktioner och biologisk mångfald i akvatiska miljöer på och runt Öland.

Hela skrivelsen kan läsas här: Skrivelse till Kommunledningarna Ölands Vattenråd

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.