Skräpinventeringar och strandstädningar i Kårehamn

Söndag 21 oktober kl. 09.00

Tillsammans med Håll Sverige Rent genomför ÖN regelbundna skräpinventeringar och strandstädningar i Kårehamn. Nu är det dags för höstkontrollen.

Vi fingranskar en 100 meters sträcka där vi samlar in allt skräp, stort och smått, som sedan delas in i kategorier, räknas och vägs. Därefter undersöker vi ytterligare 900 m strandsträcka men då letar vi bara efter större skräpföremål som samlas in för att räknas och vägas.

Sluttiden beror på hur många vi blir, och hur mycket fåglar som passerar, men vi räknar med att vara klara senast klockan 13. Samling på parkeringsplatsen vid infarten till hamnområdet. Sjömarkerna i Kårehamn kan vara rika på både rovfåglar, gäss, vadare och småfåglar. Talrika och orädda flockar med vinterhämplingar och andra små fröätare ger också liv åt oktoberstranden.

Frågor om samåkning: Kontakta Bengt Andersson (0485 73235) eller Naja Magnusson (072 – 366 13 23)

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.