Studiecirkel: Är biologisk mångfald i trädgården också klimatsmart?

En vanlig villaträdgård kan göra skillnad. Ett friskt ekosystem med mångfald och samspel mellan mark, växter och djur har stor betydelse. Men forskningsstudier verkar också visa att rätt utnyttjade kan Sveriges trädgårdar ta hand om en hel del av landets koldioxidutsläpp. Detta bygger på att stora mängder kol kan lagras om gräsmattedominerade trädgårdar omvandlas till så kallade skogsträdgårdar.

Men vad är egentligen en skogsträdgård? Hur går det till i praktiken? Vill du liksom jag lära dig mer om detta? Du kan vara med i en studiecirkel där vi använder Naturskyddsföreningens årsbok ”Naturligtvis” som grund. Med Studiefrämjandets stöd bestämmer vi tillsammans dagar, tider och program för våren.

Välkommen till Färjestadens bibliotek måndagen den 24 februari kl 18.30. Här nedan finns den affisch som nu satts upp i Färjestaden m.m.

Info: Annika Rosen, annika.e.rosen@gmail.com, 0768-678713.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.