Två nya naturreservat på Öland

Länsstyrelsen har beslutat att inrätta två nya naturreservat på Öland. Det gäller Rälla-Ekerum (603 hektar, varav 251 utgörs av land) och Västra Sörby (172 hektar) på mellersta Ölands västsida. Reservaten ligger nära varandra, bara 600 m skiljer dem åt och väg 136.

I Västra Sörby planerar länsstyrelsen att skapa en större blandning av öppna marker och skog. Här kommer betesdjur att få hjälp av röjningar för att skapa mer ljus och plats för de gamla ekarna. I Rälla-Ekerum kommer bland annat mycket arbete läggas på att gynna sandlevande insekter.

Läs nyheten på länsstyrelsens hemsida här 

Karta över Rälla-Ekerum

Karta över Västra Sörby

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.