Naturaftonen vid Borgs by, åter en succé

Även i år genomfördes Naturaftonen dagen innan Nationaldagen. Ett 70-tal naturvänner samlades i Borgs by, intill Gråborg, och vädret var riktigt sommarvarmt. Efter en musikalisk introduktion – John Leo Carter sjöng medryckande irländska folksånger, med gitarr och trumma – kunde vi delta i två uppskattade vandringar. I den första berättade Lennart Nilssons om ”Det okända ”Borgs by”- sällan sett…”, natur och kultur i skön blandning.

Under fikapausen med Anders kakor och Carolines lammkorvar kunde man även göra Naturfalken, en rolig form av att visa sin artkunskap, och gå en tipspromenad med frågor kring våra miljömål, arrangerad av naturumföreståndarna Stina Nilsson och Ida Hansson. Sedan var det ängsvandring med Pav Johnson och Johan Petersson, som berättade om arter och ekologiska samband.

John Leo Carter ger oss irländsk kultur

 

På väg ut i naturen

 

Lennart Nilsson berättar om hur historien format dagens utseende i Borgs by

 

Foton Staffan Arvegård

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.