Skogens svampar 24 september

OBS!!!    Angående denna svampdag så pågår det ett vägarbete i Rälla, man kan inte längre svänga ner mittemot ICA i Rälla utan nu får man köra ner vid Rällapaviljongen, följa den nyanlagda vägen och svänga vänster på Rälla strandväg så kommer man till parkeringen och mötespunkten. Det går fortsättningsvis att parkera vid affären eller ställa bilen vid Rällapaviljongens parkering och gå till mötespunkten. Ny karta, se nedan.

Jordstjärna.  Foto Helen Wertwein

Det lär vara ett fantastiskt svampår, och utflykten vi ordnar den 24 september blir säkert spännande. De som kommer med då får hjälp av Helene Wertwein, ekolog på Borgholms kommun, och som även är duktig på svampar. Så här berättar hon:

Svamptur i Rälla-Ekerums naturreservat. Reservatet ligger på mellersta Ölands västra sida i höjd med Rälla samhälle.

Samling kl.10:00, parkeringen vid infarten till Rälla gård, i reservatets östra del, se den röda nålen mitt i kartan nedan, följ Rälla Strandväg dit. Det går även parkera vid ICA nära Rälla och gå ner till samlingsplatsen.

Vi kommer att gå runt på stigar och mindre vägar och göra några avstickare in i skogens olika delar. Svamptillgången är beroende på väderlek och de olika svamparnas säsong. Men vi hoppas kunna hitta lite svamp att artbestämma, som soppar, riskor och kremlor mm. Tillsammans försöker vi identifiera de svampar vi hittar. Ta gärna med en svampflora samt en korg och svampkniv om du har det. Ta också med fika så tar vi en kortare rast. Åter vid bilarna ca 13.00

Välkommen!

Helen

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.