Jordbruksverket svarar ÖN om uteslutning av Kalmar och Öland från Leaderprogrammet

ÖN har i en skrivelse protesterat mot att Jordbruksverket uteslutit Kalmar och Öland från lokalt ledd utveckling inom Landsbygdsprogrammet (Leaderprogrammet) 2014-2020. ÖN menar att detta kommer att få negativa konsekvenser för landsbygdsutvecklingen i ett område där behoven av lokal utveckling är stor. Jordbruksverket har nu svarat ÖN och förklarar att uteslutningen beror på penningbrist. I stället för att minska tilldelningen något till alla områden som har Leader har man valt att utesluta fem områden, varav Öland är ett. Uteslutningen beror inte på sämre verksamhet i dessa områden. På vilka grunder Jordbruksverket valt bort dessa områden framgår inte av skrivelsen. Jordbruksverket hänvisar oss till andra former för stöd till Landsbygdsutveckling. Hur detta ska kunna kompensera bortfallet beskrivs inte närmare.

ÖN är fortsatt starkt kritisk till uteslutningen av Kalmar och Öland. Beslutet går inte att överpröva. Det är anmärkningsvärt att Jordbruksverket inte är tydligare med på vilka grunder man uteslutit vissa områden och behållit andra.

Här kan du läsa ÖN:s skrivelse: Skrivelse till Jordbruksverket

Jordbruksverkets svar angående uteslutning av Öland från Leader-programmet

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.