Fridays For Future – nu även i Mörbylånga!

Fredagen 25 september genomfördes en klimat-manifestation i Mörbylånga. Ölands naturskyddsförening (ÖN) och Ölands folkhögskola ordnade en cykelkortege (se nedan) från Mörbylånga gamla station hela Köpmangatan upp till Kommunhuset vid Trollhättevägen, där ytterligare klimaträddare anslöt, sammanlagt var vi närmare 40 personer. Gunnar Kvarnbäck tillhandahöll de fina tvåhjulingarna från sin cykeluthyrningsfirma.

Plakat med olika uppmaningar till politiker, och till alla oss andra, hade tillverkats av ÖN dagen innan och folkhögskolan medförde banderoller från tidigare aktioner. Ett UPPROP på tio förslag på vad en kommun kan göra för att motverka ökad klimatpåverkan lästes upp (se nedan), och överlämnades till kommunens klimatsamordnare Therese Lindquist och kommunalråd Matilda Wärenfalk, dock tyvärr ej närvarande.

Aktionen bevakades av två tidningar, bra reportage i Barometern och Ölandsbladet. Prenumeranter på Ölandsbladet kan se fler bilder på deras webbtidning.

Och just samma dag kunde man i DN läsa en stark vädjan av Greta Thunberg, till media att de är viktiga, MEN egentligen inte rapporterar om klimatkrisen, inkl dess orsaker, utan mest bara dess spektakulära effekter, LÄS DEN!

Sannolikt blir det en ny klimataktion vid Ölands köpstad lite senare i höst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan läser upp förslagen vad kommunen kan göra (bättre) för ………

 

 

            ………. kommunens klimatsamordnare Therese, m.fl.

 

 

Mot nya djärva mål!

 

 

Foton: Jan Herrmann och Pav Johnsson

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.